M&M COFFE BAR je kaviareň v Prešove, ktorá pravidelne inovuje, čo sa týka technológií, ale aj samotnej ponuky. Za pozornosť určite stojí architektúra a celkový dizajn kaviarne, kde najviac vyniká zrkadlový strop, ktorý je raritou.
V kaviarni sa dá platiť bitcoin-om, za ktorý si tam môžete kúpiť mmmilkshake-y s hustými donutmi, domáce ľadové čaje, ľadové drte či limonády, gofry alebo raňajkové menu. Majitelia kladú dôraz aj na kvalitu kávy a najmä jej prípravy.
#mmkava a.k.a. káva Bristot je jednou z najstarších kávových značiek v Európe. Rodina Bristot začala s pražením kávy už v roku 1919 v meste Belluno v Taliansku.
Bristot Tiziano je vrcholná zmes firmy Bristot. Zmes 85 % Arabiky a 15 % Robusty, je tou pravou voľbou expertov v najlepších baroch a reštauráciách. Má skutočne jedinečný profil chute a vône. Najprv zaujme intenzívna sladká aróma s ovocným mandarínkovým nádychom, potom plná vyvážená až delikátna chuť s jemnou kyslosťou. Skvele sa hodí na prípravu espressa či cappuccina. Jemné a pomalé praženie kávy Bristot Tiziano vytvára nízky podiel acidity zabraňujúci podráždeniu žalúdka. Tiziano je špičková zmes Bristot Coffee so starostlivo vybranými fazuľami. Ide o Arabicu z Južnej a Strednej Ameriky, predovšetkým Kolumbie a Guatemaly.
Skvelú #mmkávu vám vedia pripraviť ešte dokonalejšie v štýle BochPeprič vďaka Bottomless Portafilter, Naked Portafilter alebo Bezodná páka, niektorí ho dokonca nazývajú naháčom.
Čo je to bezodná páka?
Bezodná páka sa stala neoddeliteľnou súčasťou kávového sveta. Zlepšuje extrakciu espresso kávy, vďaka ktorej umožňuje vznik väčšieho množstva tzv. krémy, zároveň zlepšuje senzorické vlastnosti. Pri extrakcii nevzniká žiadny zápach, ktorý zvyčajne spôsobujú karbónové usadeniny, ktoré spôsobujú pocit spálenej kávy. Aby ste tomu správne rozumeli, je to v podstate špeciálne upravená páka bez odtokových žliabkov, ktorými bežne káva vyteká. #mmkava sa tým pádom do šálky dostáva celou spodnou časťou páky skrze sitka.
Ešte lepšiu a plnšiu chuť #mmkavy spozná aj začínajúci #mmkavopic
Zostaňme ešte chvíľočku pri technickej stránke, ktorá je veľmi dôležitá. Z bezodnej páky tečie káva priamo do šálky. Pri ceste sa tak stretáva len s veľmi malým množstvom kovu. Výsledkom tohto procesu je espresso, ktoré má neporovnateľne viac hustejšiu krému ako espresso zo štandardnej páky, čo jej dodáva výraznejšie tóny chute #mmespressa. Jednoducho povedané, takouto prípravou kávy budete cítiť pravú chuť #mmkavy.
Malý bonus od BochPepriča
Takzvané tripple espresso sa pripravuje z 21 gramov #mmkavy. Vďaka tejto príprave kávy nepotešíte len svoj mlsný jazýček, ale aj svoje oko. Extrakcia kávy sa stane divácky veľmi atraktívnou záležitosťou vďaka absencii dna páky.
Video pozri tu:
V M&M COFFEE BAR vám tiež pripravia cappuccino s akýmkoľvek obrázkom na vrchu mliečnej peny. Môžete si tam nechať spraviť M&M selfie cappuccino, kde vás obsluha odfotí priamo v kaviarni, a následne vám pripraví cappuccino s vaším vlastným portrétom. Tu však zábava nekončí. Na mliečnej pene vášej obľúbenej kávy môžete mať akýkoľvek obrázok, či logo, stačí, že ho máte v elektronickej podobe a zašlete ho obsluhe na mobil či tablet.
Video pozri tu:
Tieto raritné kúsky sú možné vďaka prístroju, ktorý využíva technológiu kvázi tlačiarne, kedy na povrch mliečnej peny „vytlačí“ jedlou potravinárskou farbou bez chuti, vami zadaný obrázok.